Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Προετοιμασία: 5΄, Ψήσιμο: 20΄ - 22΄
Υλικά (για 2 άτομα):
2 T-bone μοσχαρίσιες μπριζόλες (περίπου 450 γρ. η κάθε μία)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
400 γρ. τοματίνια με το κοτσάνι τους, καλά πλυμένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις μπριζόλες και προσθέτουμε δίπλα τα τοματίνια.
Περιχύνουμε το κρέας και τα τοματίνια με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το χοντρό θαλασσινό αλάτι. Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 20 - 22 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας μία φορά στο μέσον του ψησίματος.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες στα πιάτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε από ένα κοτσανάκι με 3 - 4 τοματίνια και μία κουταλιά μουστάρδα.
Τι πίνουμε
Φυσικά, ένα κόκκινο κρασί δροσερό στους 16ο C. (Βάλτε το λίγη ώρα στο ψυγείο ή σε μια σαμπανιέρα.) Μια Νεμέα που να έχει δυο-τρία χρονάκια στην πλάτη της, ένα χαρμάνι που να βασίζεται στη Μαυροδάφνη.





bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters