Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Προετοιμασία: 40΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο: 1 ώρα
Υλικά (για 4 άτομα):
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
3 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε μέτριους κύβους ή σε φετάκια και μετά σε μισοφέγγαρα
4 κολοκυθάκια, σε μέτριους κύβους ή σε φετάκια και μετά σε μισοφέγγαρα
2 πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές), σε μέτριους κύβους και τηγανισμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο λεπτές φέτες
2 πιπεριές κέρατα, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
Για το σερβίρισμα:
1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα από ανάμεικτα αρωματικά της αρεσκείας σας (μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός, φρέσκια ρίγανη), χοντροκομμένα
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, από το κοτσάνι. Λαδώνουμε ένα ταψί που να τις χωράει ακριβώς με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, τις λαδώνουμε και από πάνω (από την πλευρά της φλούδας) και ψήνουμε για περίπου 30 - 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια με τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή ένα γουόκ ή μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, με 30 ml από το ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μια ποσότητα από τα λαχανικά, τόση ώστε να καλύπτει όλο το σκεύος χωρίς όμως να το γεμίζει. Τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας γρήγορα για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, και τα αδειάζουμε σε ένα ταψάκι. Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με το ξίδι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις πατάτες και τα αρωματικά, αλάτι, αν χρειάζεται, και τα αφήνουμε στην άκρη. Μόλις γίνουν οι μελιτζάνες, τις γυρίζουμε ανάποδα μέσα στο ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, βγάζουμε λίγη από την ψίχα τους με ένα κουτάλι κατά μήκος, ώστε να γίνει μια λακκούβα, και προσθέτουμε την ψίχα στο μείγμα λαχανικών. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές συνοδεύοντάς τες, αν θέλουμε, με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.





bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters