Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: 3 - 4 ώρες

Υλικά (για 8 - 10 άτομα):

300 γρ. ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και τις φλούδες και πολτοποιημένα στο μπλέντερ (θα πρέπει η πούλπα να ζυγίζει 200 γρ.)
10 γρ. ζελατίνη (2 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερα)
500 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί - το βρίσκουμε σε κεσεδάκια στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
100 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
1½ πακέτο έτοιμα σαβουαγιάρ
500 γρ. (καθαρό βάρος) ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια (τα κόβουμε λίγο πριν σερβίρουμε)

Διαδικασία:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή από την πούλπα ροδάκινου. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στη ζεστή πούλπα, ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν. Ενσωματώνουμε το μείγμα αυτό στην κρύα πούλπα που είχαμε αφήσει κατά μέρος.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την άχνη, προσθέτουμε την πούλπα και στο τέλος την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

Σε μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα (για σαρλότ ή πουτίγκα) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 8 - 10 εκ. στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε κόψει στη διάμετρο της φόρμας. Αδειάζουμε μέσα τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με σαβουαγιάρ και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ. Αφήνουμε τη σαρλότ για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο, έως ότου η κρέμα σφίξει, και ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα (για να ξεκολλήσει πιο εύκολα, περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα. «Κολλάμε» γύρω-γύρω στα τοιχώματα του γλυκού σαβουαγιάρ, το ένα δίπλα στο άλλο, σε κατακόρυφη διάταξη.

Γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα φρεσκοκομμένα ροδάκινα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters