Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010
Η διαφορά ποιότητας, δυναμικότητας, αλλά και... μπάτζετ, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα έπαιρνε το τρίποντο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό. Και, όντως, το 5-1 που διαμόρφωσε τα αριθμητικά δεδομένα της αναμέτρησης, δείχνει κάτι περισσότερο από καθαρά το άνετο της επικράτησης των «ερυθρόλευκων», έστω και αν έπαιζαν στο άδειο και παγωμένο «Καραϊσκάκης».
Των «ερυθρόλευκων» που, ναι μεν ανησύχησαν από το γκολ του Ταραλίδη λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, πλην όμως και νωρίτερα θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» (έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες πριν και μετά το 2-0) και διαστάσεις θριάμβου θα μπορούσαν να δώσουν στην επικράτησή τους που τους έφερε και πάλι μόνους στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μοιραία, λοιπόν, το ενδιαφέρον του παιχνιδιού στράφηκε προς άλλες κατευθύνσεις και, κυρίως, στην «επιστροφή» του Ματ Ντάρμπισιρ.
Γεννημένος σκόρερ
Μια «επιστροφή» που είχε αρχίσει να φαίνεται πριν από μια εβδομάδα στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και η οποία χθες, ουσιαστικά, ολοκληρώθηκε. Ο 24χρονος φορ βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά αυτό είναι μάλλον το λιγότερο. Και αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι, στο πρόσωπό του οι Πειραιώτες (ξανα)βρίσκουν τον άνθρωπο που έχει την ευχέρεια στο σκοράρισμα και με τις τοποθετήσεις και την αίσθηση του γκολ που έχει, μπορεί να σμπαραλιάσει οποιαδήποτε άμυνα.
Αυτό έκανε χθες και, μάλιστα, δύο φορές. Την πρώτη, απλώς «διάβασε» τη φάση και βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση, ώστε να εκμεταλλευθεί το γύρισμα του Ζαϊρί και να στείλει την μπάλα στο άδειο τέρμα και τη δεύτερη, εκτός από τα παραπάνω έφερε την μπάλα μπροστά του με αριστοτεχνικό τρόπο, πριν βγει τετ α τετ με τον Βαγέχο και πλασάρει υποδειγματικά.
Ήσυχα κι απλά
Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι δεν μπορεί να σταθεί σε ιδιαίτερη κριτική, αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη. Με Λεντέσμα από την αρχή στην ενδεκάδα και με Τοροσίδη σε ρόλο κάτι ανάμεσα από επιτελικό μέσο και δεύτερο επιθετικό, πίσω από τον Ντάρμπισιρ, ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυριάρχησε και για ένα διάστημα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Τα δύο γκολ ήρθαν σχετικά γρήγορα, η «επιστροφή» του Λεβαδειακού στο παιχνίδι, ναι μεν ανησύχησε για λίγο τους γηπεδούχους, πλην όμως το νερό δεν μπορούσε να... βγει από το αυλάκι.
Ο διψασμένος Μήτρογλου
Κάτι, άλλωστε, που φάνηκε και από το γεγονός ότι ούτε και οι «πράσινοι» της Βοιωτίας πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο από μια αξιοπρεπή ήττα. Και ναι μεν δικαιώθηκαν, πλην όμως εν μέρει, αφού δέχθηκαν το τρίτο γκολ νωρίς με το ξεκίνημα της επανάληψης, πλην όμως δεν κατόρθωσαν να περιορίσουν την ήττα τους στο... όριο του αξιοπρεπούς.
Και αυτό γιατί κάπου εκεί ήρθε ο «διψασμένος» Μήτρογλου (η δεύτερη «επιστροφή» του Ολυμπιακού που πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από απουσία περίπου ενός μήνα), να πετύχει άλλα δύο γκολ σε μόλις είκοσι λεπτά χρόνο συμμετοχής και να διαμορφώσει το τελικό και εμφατικό 5-1 υπέρ των γηπεδούχων.
ΣΚΟΡΕΡ: 19' Μέλμπεργκ, 36', 53' Ντάρμπισιρ, 83', 90'+3 Μήτρογλου - 42' Ταραλίδης.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 82' Ραούλ Μπράβο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35' Μαρέσκα, 58' Λεντέσμα - 67' Μπεγκόνια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (76’ Ζεβλάκοφ), Λεντέσμα, Μαρέσκα, Ζαϊρί (54’ Λεονάρντο), Λούα Λούα, Τοροσίδης, Ντάρμπισϊρ (70’ Μήτρογλου).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Βαγέχο, Ζησόπουλος, Σιστόν, Μασάδο, Μουλόπουλος, Μπεγκόνια (84’ Αμπουμπακάρι), Ταραλίδης, Γκονζάλες, Μπάρκογλου (79’ Αγκάλι), Ναπολεόνι (79’ Σερτζίνιο), Σόλα.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters