Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010
Η τεράστια κλάση του Τζιμπρίλ Σισέ και η αποφασιστικότητα για τον τίτλο έφεραν το άνετο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «Αλκαζάρ». Με τον Γάλλο να σκοράρει, δύο φορές μάλιστα, μετά από 4 αγώνες, πετυχαίνοντας 2 όμορφα, πανομοιότυπα γκολ (45’, 45’+2’) οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0 την Λάρισα (το 3ο γκολ ο Νίνης στο 82’).
Ετσι, επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο και καλή εμφάνιση στις νίκες μετά τις ισοπαλίες με Αρη και ΑΕΚ και έδειξαν ότι παραμένουν το αφεντικό για τον τίτλο καθώς μετά και την 21η αγωνιστική παρέμειναν στο +6 από το δεύτερο Ολυμπιακό και αύξησαν στους 8 τη διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, ο Σισέ έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και παραμένει με διαφορά ο πρώτος σκόρερ.
Οσο για την ΑΕΛ, παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού, δείχνοντας ότι ούτε οι μεταγραφές του Ιανουαρίου (με κορυφαία αυτή του Κουζέν) μπορούν να αλλάξουν άμεσα την κακή εικόνα της. Αποδοκιμασίες για τον Ουζουνίδη στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Το αναμενόμενο 4-3-3 με Σισέ, Λέτο και Σαλπιγγίδη στην επίθεση παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας, την ώρα που ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε 4-4-2 με τον Μετίν λίγο πιο πίσω από τον Κουζέν. Στο πρώτο 15λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο ζωηροί στον βαρύ λόγω της συνεχούς βροχής αγωνιστικό χώρο. Είχαν τον ενθουσιασμό, αλλά όχι την ουσία. Η τρίλεπτη (αρχικά) και σχεδόν 10λεπτη (τελικά) διακοπή στο 22’ λόγω ρίψης καπνογόνων και κροτίδων από τους οπαδούς της ΑΕΛ (ο Δαλούκας πήρε τους βοηθούς και πήγε στα αποδυτήρια) σηματοδότησε την αλλαγή στην εικόνα του αγώνα.
Ηδη ο Παναθηναϊκός είχε ισορροπήσει τα πράγματα από το 15’ και μετά την επανέναρξη του αγώνα κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Είχε δοκάρι με τον Βύντρα στο 26’, δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Κατσουράνη στο 29’ και Καντέ στο 33’ (ο Βιέρα απέκρουσε σωτήρια), αλλά τελικά πήρε όχι μόνο το ένα γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας του, αλλά δύο! Πρωταγωνιστής ο Σισέ, που με εκπληκτικά «τακουνάκια» στο 45’ και στο 45’+2’ διαμόρφωσε το 2-0 πριν τη λήξη του ημιχρόνου!
Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» κράτησαν άνετα τον έλεγχο, χωρίς να απειληθούν από τη Λάρισα, παρά τις προσπάθειες τόνωσης της επιθετικότητας με την είσοδο των Πούρι και Ζέσους. Μάλιστα, μετά το 60’ το «τριφύλλι» ανέβασε την απόδοσή του και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Λέτο (66’), Βύντρα (66’), Σπυρόπουλο (68’) και Καραγκούνη (74’, 81’), πριν φτάσει στο 3-0 με τον Νίνη στο 82’. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν και το 3-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, παρά τις ευκαιρίες των Σισέ στο 87’, Μετίν στο 90’+2’ και Νίνη στο 90’+3’.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 45', 45'+2' Σισέ, 82’ Νίνης
ΔΟΚΑΡΙ: 26' Βύντρα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20' Βιέρα - 37' Σπυρόπουλος
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Φλάβιο, Βελάσκο, Νταμπίζας, Μελίσσης, Ραντοσάβλιεβιτς (78' Ιγκλέσιας), Ρομέου (46' Πούρι), Μπλάζεκ (59' Ζέσους), Σκάτσελ, Μετίν, Κουζέν.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης (89’ Μαρίνος), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (79’ Νίνης), Λέτο (85' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters