Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
Ηλεκτρονικά με την Ελληνική Αστυνομία συνδέεται πλέον ο Τειρεσίας, προκειμένου να εντοπίζονται τα άτομα που επιχειρούν να κάνουν διάφορες συναλλαγές με κλεμμένες ταυτότητες.


Ηλεκτρονικά με την Ελληνική Αστυνομία συνδέεται πλέον ο Τειρεσίας, προκειμένου να εντοπίζονται τα άτομα που επιχειρούν να κάνουν διάφορες συναλλαγές με κλεμμένες ταυτότητες.

Η αστυνομία, μέσω του ηλεκτρονικού αυτού συστήματος θα παρέχει άμεσα κάθε στοιχείο που αφορά τις ταυτότητες που έχουν κλαπεί, καθώς και αυτές που έχουν χαθεί, προκειμένου οι τράπεζες να μην χορηγούν δάνεια σε όποιους προσπαθήσουν να τα εκδώσουν στο όνομα των νόμιμων κατόχων.
Ήδη η ΕΛ.ΑΣ, από το Σεπτέμβριο του 2006, ανά τακτά διαστήματα παρείχε στην Τειρεσίας Α.Ε. στοιχεία με τους αριθμούς δελτίων ταυτότητος για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή ή απώλεια, προκειμένου να αποφεύγεται παράνομη χρήση τους.
Μάλιστα το 2008 πραγματοποιήθηκαν 1,7 εκατομμύρια άμεσες αναζητήσεις απολεσθέντων- κλαπέντων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, από τις οποίες σε 13.830 περιπτώσεις εντοπίσθηκαν.
Για την όλη δε διαδικασία και προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα, μετά από σχετικό αίτημα ενημερώθηκε και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και είχε εκδόσεις σχετική απόφαση.
Η ΕΛ.ΑΣ έχει επίσης δημιουργήσει και ιστοσελίδα για τον εντοπισμό κλεμμένων διαβατηρίων.
Η ιστοσελίδα αυτή λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2009, υπό την Διεύθυνση Διαβατηρίων και μέσω αυτής παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες αλλά και σε διάφορες υπηρεσίες, να διαπιστώσουν εάν οποιοδήποτε διαβατήριο έχει χαθεί, κλαπεί ή ακυρωθεί.
Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (www.passport.gov.gr )ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληκτρολογήσει τον αριθμό του διαβατηρίου και να διαπιστώσει εάν ο συγκεκριμένος αριθμός ανήκει στην τρεις προαναφερθείσες κατηγορίες.
Σε περίπτωση δε που το υπό αναζήτηση διαβατήριο βρίσκεται σε αυτά που έχουν κλαπεί, χαθεί ή ακυρωθεί, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί στην αστυνομία και εάν βρίσκεται στο εξωτερικό, σε κάποιο από τα προξενεία μας.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters