Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010
Το σερί των 6 νικών του Παναθηναϊκού, αλλά και αυτό των 4 «τριπόντων» του Αρη σταμάτησε το απόγευμα της Κυριακής (24/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Πράσινοι» και «κίτρινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, στο πρώτο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Superleague. Ωστόσο, το «τριφύλλι» βγήκε ευνοημένο, καθώς ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έτσι το «πράσινο» προβάδισμα κορυφής αυξήθηκε στους 8 βαθμούς απέναντι στους «ερυθρόλευκους».
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι (20’ Ζιλμπέρτο, 69’ Κάμπορα), όμως ο Παναθηναϊκός είχε συνολικά την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τις περισσότερες ευκαιρίες και στο τέλος ήταν αυτός που έψαξε περισσότερο το γκολ, ώστε να μπορεί να αισθάνεται ότι είχε την ευκαιρία να φύγει με το «τρίποντο» από την Θεσσαλονίκη.
Το ματς στο κατάμεστο από 22.000 οπαδούς του Αρη «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν «κλειστό». Και οι δύο ομάδες έδωσαν προτεραιότητα στην εξουδετέρωση των ατού της αντίπαλης ομάδας, κάτι που πέτυχαν. Οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές, ενώ οι διαμαρτυρίες για τον διαιτητή Σπάθα αρκετές (σ.σ. περισσότερες οι γηπεδούχοι, με τις δύο ομάδες να ζητούν από ένα πέναλτι και τον Αρη αποβολή του Χριστοδουλόπουλου στο 34’ με 2η κίτρινη).
Με 4-4-2 παρέταξε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ τον Αρη, που είχε τις απουσίες των Ναφτί και Φερνάντες. Κάμπορα και Κόκε (λίγο πιο πίσω) ήταν στην επίθεση, με τους Κάλβο (αριστερά), Χαβίτο (δεξιά), Πρίττα και Νάτσο Γκαρσία στη μεσαία γραμμή. Οσο για την άμυνα, μπροστά από τον Σηφάκη, ήταν οι Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο και Νασούτι.
Από την άλλη πλευρά, το ερωτηματικό που υπήρχε για το αριστερό άκρο της επίθεσης του Παναθηναϊκού στο 4-3-3 λύθηκε με τον Νίκο Νιόπλια να επιλέγει τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Λέτο. Σαλπιγγίδης και Σισέ κατέλαβαν τις άλλες δύο θέσεις, ενώ Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης και Καραγκούνης αποτελούσαν την τριάδα των χαφ. Πιο πίσω, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ και Σαριέγκι «προστάτευαν» τα μετόπισθεν, μπροστά από τον Τζόρβα.
Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο όψεις. Μέχρι το 20’ ο Αρης είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε «κλείσει» καλά τα άκρα, «αφοπλίζοντας» τους Κάλβο και Χαβίτο, αναγκάζοντάς τον να μεταφέρει την μπάλα στον κεντρικό άξονα, εκεί όπου Κατσουράνης, Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο έκλειναν καλά τους χώρους. Ετσι, οι «κίτρινοι» ήταν ακίνδυνοι, έχοντας σε όλο το πρώτο ημίχρονο μόνο ένα σουτ του Νέτο (18’). Από την άλλη πλευρά, η πίεση του Αρη δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να κρατούν την μπάλα στο κέντρο και να αναπτυχθούν.
Μετά το 20ο λεπτό, σταδιακά, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο τελευταίο 15λεπτο πήρε τον έλεγχο, με τους Χριστοδουλόπουλο (κυρίως) και Σαλπιγγίδη να είναι δραστήριοι. Αυτός ήταν που είχε τις τελικές προσπάθειες, δύο με τον Σισέ (9’, 17’), το δοκάρι στην κεφαλιά του Ζιλμπέρτο στο 20’ και τις μεγάλες ευκαιρίες των Σαλπιγγίδη (20’) και Χριστοδουλόπουλο (34’ και ιδίως 41’). Οι «κίτρινοι» είχαν παράπονα από τον Σπάθα για 2η κίτρινη στον Χριστοδουλόπουλο στο 34’ για αγκωνιά στον Χαβίτο και οι «πράσινοι» για χέρι του Πρίττα μέσα στην περιοχή σε σέντρα του Κατσουράνη στο 40’.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κατοχή μπάλας και την ελαφρά πρωτοβουλία μέχρι το 70’, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Είχε μια καλή στιγμή με τον Σισέ (47’), ενώ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Ζιλμπέρτο στο 63’. Οι προσπάθειές του να φτάσει επικίνδυνα στα καρέ του Αρη, εξανεμίζονταν έξω από την περιοχή του Σηφάκη. Η σέντρα-σουτ του Σπυρόπουλου (65’) και η κεφαλιά του Σισέ (71’) δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα των κίτρινων.
Στο ίδιο διάστημα, ο Αρης εξακολουθούσε να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη, είχε ένα σουτ του Κάλβο στο 50’, ζήτησε πέναλτι στο 58’ σε μαρκάρισμα του Ζιλμπέρτο στον Χαβίτο και έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 69’, διπλή μάλιστα, με το δοκάρι του (από θέση οφσάιντ) Κάμπορα και την εντυπωσιακή απόκρουση του Τζόρβα στο πλασέ του Τζόνσον, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 68’ τον τραυματία Κόκε.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Αρης ισορρόπησε, κάπως, την κατάσταση, αν και πάλι οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έψαχναν περισσότερο τη δυνατότητα να φτάσουν στο γκολ. Εφτασαν κοντά σε αυτό δύο φορές με τον Κατσουράνη (81’, 88’) και μία με τον Σαλπιγγίδη (στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων), αλλά τελικά το 0-0 δεν άλλαξε.
ΣΚΟΡΕΡΣ: -
ΔΟΚΑΡΙΑ:
69' Κάμπορα - 20' Ζιλμπέρτο Σίλβα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
10' Κόκε, 10' Κάλβο - 16' Χριστοδουλόπουλος, 57' Σαλπιγγίδης, 64' Σισέ
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νασούτι, Νάτσο Γκαρσία, Πρίττας, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε (68' Τζόνσον), Κάμπορα (90’+1’ Αραβίδης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος (87’ Λέτο), Σισέ.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters