Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
Συνταγή για brownies με παγωτό! (κομμάτια σοκολάτας και σιροπι)

Σκεύη
χρειαζόμαστε ενα μικρό τετράγωνο ταψί (να βγεί το μείγμα 2-3 εκ παχος) και 1 μπολ για το μείγμα.

Υλικά

    1 και 3/4 φλιτζάνια αλεύρι

    1 φλιτζάνι σκόνη κακάο μαγειρικής

    2 φλιτζάνια ζάχαρη

    2 αυγά

    1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο (π.χ. Lurpak οχι μαργαρίνες π.χ. Becel κτλπ)

    2 μπάρες κουβερτούρας σοκολάτας

    1 κουταλιά Βανίλια αμα μπορείτε να βρείτε οχι την άσπρη σκόνη αλλά την αυθεντική σε υγρή μορφή (μαύρο υγρό)

    Αλάτι (ελάχιστο 1/5 κουταλιά της σούπας) ή και καθόλου

    Παγωτό βανίλια

    Λίγη κρέμα γάλακτος


Προθερμαίνουμε τον φούρνο (ψήσιμο πανω-κάτω) στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα ψηλό μπολ(για το ανακάτεμα) την ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε. Παράλληλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ενα μπρικάκι μεχρι να γίνει υγρό. Περιχύνουμε το μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (αλλιώς θα δημιουργήσει θέμα με το αυγό). Μετά σπάμε και βάζουμε τα δύο αυγά ολόκληρα μέσα μαζί με τη βανίλια, λιγο αλάτι και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε και το αλεύρι και πάλι ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Τέλος παίρνουμε τη μια μπάρα κουβερτούρα και την κόβουμε σε μικρότερα κομματάκια και την βάζουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Το μείγμα το περιχύνουμε στο ταψί και προσέχουμε να κάτσει ομοιόμορφα σε όλο το ταψί!

Το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και μπορούμε ανάλογα με το φούρνο να το ελέγξουμε μετα το μισάωρο τρυπώντας με ένα μαχαίρι βουτύρου το κέντρο και παρατηρώντας εάν έχει υγρό μείγμα η οχι η λάμα. Ανάλογα με το πως θέλουμε τα brownies μπορούμε να τα αφήσουμε λίγο παραπάνω για να γίνουν πιο τραγανά ή λιγότερο για να γίνουν πιο μαλακά.

Αφού τα βγάλουμε τα κόβουμε σε τετραγωνάκια και παράλληλα βάζουμε να λιώσουμε την 2η κουβερτούρα όπου για να γίνει πιο ρευστή μπορούμε να βάλουμε και λίγη κρέμα γάλακτος καθώς το αναμειγνύουμε (με το μάτι μέχρι να αποκτήσουμε την ρευστότητα που θέλουμε).

Βάζουμε σε πιάτο ενα τετραγωνάκι brownie μαζί με 1 μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με την λιωμένη κουβερτούρα!

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters