Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010




Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατά την άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Άμπου Ντάμπι, με αφορμή επίσημη επίσκεψη της τουρκικής πλευράς.

Ο Νταβούτογλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», αναγκάστηκε να περιμένει για δύο ώρες στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, λόγω των όπλων που βρέθηκαν στις αποσκευές των ανδρών ασφαλείας του. Η αποστολή που συνόδευε τον κ. Νταβούτογλου παρέμεινε στο αεροδρόμιο, καθώς οι Αρχές ζήτησαν να ελεγχθούν οι αποσκευές τους και να περάσουν από τις ακτίνες-Χ του αεροδρομίου.

Στις αποσκευές των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών εντοπίστηκαν ασύρματοι και όπλα και οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ζήτησαν να δουν τις σχετικές άδειες. Η τουρκική πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι απάντησε ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές σχετικά, με σκοπό να προβούν στις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες για την εισαγωγή των όπλων.

Όμως, φαίνεται πως η παρεξήγηση έγινε μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών των Αραβικών Εμιράτων και του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα μεταξύ των δύο υπουργείων, που διήρκεσε δύο ώρες.

Μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε αμέσως στο αεροδρόμιο και απείλησε ότι δεν θα φύγει, αν δεν έρθει μαζί του όλη η αποστολή και αν οι αρμόδιοι του αεροδρομίου δεν του ζητήσουν συγγνώμη. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε αμέσως και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, ο οποίος έσπευσε με ιδιωτικό ελικόπτερο, από άλλη πόλη στο Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη από τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Άραβας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το συμβάν κι έτσι το ζήτημα έληξε.



zougla.gr

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters