Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
Η αποχή των βαθμολογητών , είναι πιθανό να καθυστερήσει την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των πανελληνίων που είχαν προσδιοριστεί να δημοσιοποιηθούν μέχρι τις 23 Ιουνίου, αλλά και την ανακοίνωση των βάσεων που κάθε χρόνο γίνεται το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ κάλεσε τους βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων να απέχουν ως διαμαρτυρία για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας παραλύουν και να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η διαδικασία των φετινών πανελλαδικών.

Σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, οι βαθμολογητές θα πληρωθούν εφέτος από 1 έως 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ, από 17 ευρώ, που ήταν το 2009. Εφέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, για αποζημιώσεις άνω των 400 ευρώ, τα ποσά θα καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Πάντως, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επιμένουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη και τη μείωση των αμοιβών, ως εκ τούτου, προτείνουν στους βαθμολογητές να σταματήσουν τη διόρθωση των γραπτών.

Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει ήδη διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Την Πέμπτη (10/06) έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, ενώ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ εκτιμούσαν ότι είναι θέμα ημερών το «ντόμινο» να παρασύρει και τα κέντρα της περιφέρειας. Ήδη έχει κλείσει το βαθμολογικό κέντρο Χανίων.

Στα περισσότερα κέντρα είχε προχωρήσει περίπου το 70% της βαθμολόγησης των γραπτών, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των εφετινών εξετάσεων. Εφόσον τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.

Την Παρασκευή (11/06) στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζεται έκτακτη σύσκεψη , ενώ η ΟΛΜΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας.

πηγη: cosmo.gr

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters