Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
Ο ΠΑΟΚ δεν το... λέει, αλλά οι πράξεις του το βροντοφωνάζουν! Ο «δικέφαλος» οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 25 χρόνια! Νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα, στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής και μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά από την «πράσινη» κορυφή, ισοβαθμώντας στη 2η θέση με τον Ολυμπιακό.
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος πήραν τη σπουδαία νίκη παίζοντας με πάθος, ψυχή και καρδιά. Δεν επηρεάστηκαν από την άμεση ισοφάριση του Σισέ (64’) στο γκολ του Γκαρσία (60’) και πήραν τη νίκη με το πλασέ του Μουσλίμοβιτς στο 68’. Οσο για τον Παναθηναϊκό, γνώρισε τη 2η συνεχόμενη ήττα (μετά από το 0-2 με την Καβάλα) και είδε τη διαφορά από τους διώκτες του να μειώνεται στους 2 πόντους.
Ο Φερνάντος Σάντος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 και τον Εντίνιο στην κορυφή με τους Σορλέν και Βιεϊρίνια στα άκρα, έχοντας τον Ιβιτς σε ελεύθερο ρόλο. Από την άλλη πλευρά το 4-3-3 του Νίκου Νιόπλια δεν είχε εκπλήξεις, με Σαλπιγγίδη, Λέτο και Σισέ μπροστά.
Ελάχιστες φάσεις και πολλή τακτική στο κακό πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον ενθουσιασμό της «φλεγόμενης» Τούμπας, αλλά ο Παναθηναϊκός «άντεξε», έλεγξε σταδιακά το ρυθμό και με εξαίρεση τη φάση του κεφάτου Βιεϊρίνια (2’) ουσιαστικά ουδέποτε απειλήθηκε (ο ΠΑΟΚ είχε μόνο δύο μακρινά σουτ).
Ούτε, βέβαια και οι «πράσινοι» εμφάνισαν ιδιαίτερη επιθετικότητα. Ωστόσο, είχαν το δοκάρι σε φάουλ του Καραγκούνη στο 25’ και τη μεγάλη ευκαιρία του Βύντρα στο 36’. Ηταν εμφανές ότι και οι δύο ομάδες πρώτα δεν ήθελαν να ρισκάρουν και μετά να απειλήσουν.
Η ισορροπημένη κατάσταση διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ο Παναθηναϊκός έδειξε να είναι πιο επιθετικός. Είχε δύο καλές προσπάθειες από Λέτο (51’) και Σισέ (55’), αλλά η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον Ιβιτς στο 57’. Η Τούμπα «ενθουσιάστηκε» και «πήρε φωτιά» στο 60’ με το ωραίο γκολ του Πάμπλο Γκαρσία.
Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε άμεσα με τον Σισέ (64’), αλλά το 2-1 ήρθε πολύ γρήγορα, από τον Μουσλίμοβιτς στο 68’, με τον Βόσνιο να έχει αντικαταστήσει από το 53’ τον τραυματία Εντίνιο. Ένα λεπτό (67’) πριν ο Χαλκιάς απέτρεψε το 1-2 στο σουτ του Κατσουράνη.
Ο Νιόπλιας τόνωσε την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού, βάζοντας Χριστοδουλόπουλο και Νίνη, οι «πράσινοι» ήταν πιεστικοί στο τελευταίο 20λεπτο. Απείλησαν στο 75’ με τον Καραγκούνη, έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Σισέ (80’) και Νίνη (82’), αλλά το 2-1 δεν άλλαξε.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 60' Γκαρσία, 69' Μουσλίμοβιτς - 64' Σισέ
ΔΟΚΑΡΙΑ: 25' Καραγκούνης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
24' Κοντρέρας, 41' Γκαρσία, 68' Μουσλίμοβιτς - 31' Βύντρα, 41' Λέτο, 47' Σαριέγκι
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (90’+1’ Τσιρίλο), Σορλέν (89' Κριστιάνο), Ιβιτς, Εντίνιο (53' Μουσλίμοβιτς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (79' Νίνης), Σισέ.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters