Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
Ένας μήνας έχει περάσει από τον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 217.000 ανθρώπους.

Ο πρόεδρος Πρεβάλ, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ελίζαμπεθ και τον πρωθυπουργό Ζαν Μαξ Μπελλερίβ παρευρέθηκε την Παρασκευή, την ημέρα του εθνικού πένθους, σε μία θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου. Σε ομιλία του μετά από το τέλος της τελετής, ο πρόεδρος της Αιτής, φορώντας ένα άσπρο πουκάμισο με ένα μαύρο περιβραχιόνιο κάλεσε τους συμπατριώτες του να «σκουπίσουν τα δάκρυα τους για να ανοικοδομήσουν την Αιτή».
«Η Αϊτή δεν θα αφανιστεί, η Αϊτή δεν πρέπει να αφανιστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ, κατά τη διάρκεια τελετής.
«Δεν έχω λόγια για να μιλήσω για αυτόν τεράστιο πόνο. Από το κουράγιο σας εξαρτάται το να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος Πρεβάλ.
O Αϊτινός πρόεδρος μίλησε ακόμη για την κατάσταση που επικρατούσε στο Πορτ-ο-Πρενς το πρώτο βράδυ του σεισμού με «την εκτεταμένη καταστροφή και τα πτώματα στο δρόμο» και υποσχέθηκε στους αϊτινούς ότι θα συνεχίσει να κινητοποιεί τη διεθνή κοινότητα για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
«Aς θάψουμε τους νεκρούς μας με αξιοπρέπεια, λαέ της Αιτής, το κουράγιο σου θα δώσει τη δύναμη στην κυβέρνηση για να εργαστεί. Σας ευχαριστούμε» δήλωσε ακόμη ο Ρενέ Πρεβάλ.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters