Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010
Το απίθανο Μαρούσι αφήνει τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκός έξω από την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 80-78 και ουσιαστικά έκανε απίθανη την πρόκριση των «πράσινων », οι οποίοι μετράνε πλέον δύο ήττες στο ξεκίνημα της β’ φάσης...
Πλέον, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένα θαύμα για να προκριθεί, αφού πέραν των δύο σερί ήττων, δεν πείθει με την αγωνιστική του κατάσταση τη δεδομένη στιγμή. Αντίθετα και θεωρητικά πάντα, το Μαρούσι παραμένει κι αυτό μέσα στο κόλπο και θέτει υποψηφιότητα ακόμη και για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια μ' αυτή της προηγούμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Παρτίζαν. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα, στο ξεκίνημα του γ' 10λέπτου κατάφερε να ξεφύγει με 10 πόντους διαφορά, αλλά για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα με αποτέλεσμα να το πληρώσει...
Το Μαρούσι, αν και βρέθηκε στο -10 (53-43), κατάφερε μ' ένα εντυπωσιακό 12-2 να ισοφαρίσει σε 55-55 και ουσιαστικά να... κολλήσει τον Παναθηναϊκό στον τοίχο! Μ' έναν καταπληκτικό Κις που τα έβαζε από το... σπίτι του και απέναντι σε οποιονδήποτε προσωπικό αντίπαλο, η ομάδα του Μπαρτζώκα έφτασε να προηγείται με 72-66, μόλις τέσσερα πριν από το φινάλε και με επτά πόντους (79-72), δύο λεπτά πριν από το τέλος!
Ο Παναθηναϊκός με τον Διαμαντίδη να προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος του έκανε την τελική αντεπίθεση, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και μάλιστα μείωσε σε 79-78, 45'' πριν από το τέλος, με τον Μπατίστ ωστόσο να χάνει μία από τις δύο βολές και την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Καϊμακόγλου με μια βολή διαμόρφωσε το 80-78 και ο Παναθηναϊκός είχε 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα για να οργανώσει την τελευταία επίθεση και να ισοφαρίσει ή να στείλει το παιχνίδι στην παράταση...
Η άμυνα του Αμαρουσίου προσαρμόστηκε πάνω στους Διαμαντίδη και Νίκολας, οι περιφερειακοί του Παναθηναϊκού δεν ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα κι έτσι η ευκαιρία χάθηκε, χωρις καν οι «πράσινοι» να εκτελέσουν επίθεση.
Πέραν του Κις, «δήμιος» του Παναθηναϊκού ήταν ο εξαιρετικός Πατ Καλάθης που ήταν σχεδόν απόλυτα εύστοχός έξω από τα 6,25μ. και μάλιστα σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού. Από τους Πρωταθλητές Ευρώπης, ο Πέκοβιτς πέτυχε μεν 19 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη εξαφανίστηκε, ενώ για πολλοστή φορά τα σουτ από την περιφέρεια (5/14 τρίποντα) και από τη γραμμή των βολών (11/16) ήταν απογοητευτικά... Αντίθετα, το Μαρούσι πέτυχε συνολικά 11 τρίποντα σε 18 προσπάθειες, δηλαδή ποσοστό 61%!!!
Την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Βαρκελώνη με στόχο την πρώτη του νίκη. Η νίκη είναι μονόδρομος, αλλά με την εικόνα που παρουσιάζουν οι «πράσινοι» δεν φαίνεται να έχουν τύχη.
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-40, 55-57, 80-78
ΜΑΡΟΥΣΙ: Κις 17 (5/7 3π.), Πελεκάνος 10 (2), Μπατής 5 (1), Χόμαν 12. Νάτφζεϊ 2, Μαυροειδής 4, Καλάθης 11 (3/4), Καϊμακόγλου 8, Λούκας 10.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τέπιτς, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 15, Φώτσης 10 (2), Χάσιλιπ 2, Νίκολας 11 (1), Διαμαντίδης 11 (2), Πέκοβιτς 19, Καλάθης.’  

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters