Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Στον βούρκο των «Ζωσιμάδων», ο ΠΑΟΚ όχι απλά κόλλησε, αλλά βυθίστηκε! Ο ΠΑΣ Γιάννινα, που... δεν ήθελε να προκριθεί μιας και έχει ρίξει το βάρος στην παραμονή (ο Αναστόπουλος απέκλεισε από την αποστολή τους Βάντερσον, Σαϊτιώτη, Μιχαλόπουλο, Μενδρινό και Σίσιτς) τον νίκησε με 4-0, σε νοκ-άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου και τον απέκλεισε από τα ημιτελικά, πανηγυρίζοντας ο ίδιος μια πολύ μεγάλη πρόκριση.
Αντίθετα, ο «δικέφαλος», που για 9 σερί ματς (8 πρωταθλήματος, 1 Κυπέλλου) δεν είχε δεχθεί γκολ και ήταν αήττητος, δέχθηκε τέσσερα(!) σε μια τραγική εμφάνιση, μία μέρα μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στα αποδυτήρια για τις οφειλές και τη φημολογούμενη πρόθεση για αποχή από την προπόνηση.
Στην τετράδα, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου περιμένει τον νικητή του προημιτελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Καλλιθέα, που διεξάγεται την Τετάρτη (3/2).
Με πολλές αλλαγές παρέταξε ο Νίκος Αναστόπουλος τον ΠΑΣ, επιλέγοντας 4-2-3-1 με τον Μπακαγιόκο στην κορυφή και τους Ντιμπαλά, Αράς στα άκρα, με τον Καζναφέρη μπροστά από Ρόβα και Ανδράλα. Από την άλλη πλευρά, ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ έχοντας όλους τους βασικούς, πλην του τραυματία Ιβιτς, ενώ κράτησε στον πάγκο τον ανέτοιμο Εντίνιο. Ο Παπάζογλου ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Φωτάκη, Κουτσιανικούλη και Βιεϊρίνια πίσω του και τους Γκαρσία και Βιτόλο στον κεντρικό άξονα.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ κυριάρχησε. Ευνοήθηκε από το γρήγορο 1-0 με τον Ντιμπαλά στο 8’ και είχε τον έλεγχο. Πάνω στον βαλτώδη αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ «εξαφανίστηκαν». Ανάπτυξη παιχνιδιού ήταν αδύνατο να υπάρξει, ενώ η άμυνα, το όπλο του «δικέφαλου» μέχρι σήμερα, παρέπαιε. Ο ΠΑΣ έφτασε στο 2-0 με τον Κούσα στο 24’ και έφτασε στο 3-0 με το αυτογκόλ του Σνάουτσνερ στο 43’.
Τα κενά ήταν τεράστια στην αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχασαν τη μόνη τους ευκαιρία να μειώσουν (σε 2-1) με το δοκάρι στην κεφαλιά του Παπάζογλου στο 28’. Ούτε η είσοδος του Μουσλίμοβιτς στο 33’ αντί του Κουτσιανικούλη (και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2), έφερε αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν η αναμενόμενη. Ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε, έδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε τα ηνία, την πρωτοβουλία, αλλά όχι την ουσία. Ούτε η είσοδος του Εντίνιο στο 60’ έδωσε πνοή στον «δικέφαλο», που προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με σουτ από την περιοχή (50’ Βιτόλο, 62’ Βιεϊρίνια, 63’ Φωτάκης) πριν χάσει τη μεγάλη του ευκαιρία με τον Φωτάκη στο 79’.
Αντίθετα, οι Γιαννιώτες έψαξαν τις αντεπιθέσεις, με τον Αναστόπουλο (που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο 68’) να «φρεσκάρει» τη μεσαία γραμμή, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κοντογουλίδη στο 66’ και έφτασαν στο 4-0 με τον Ντιμπαλά στο 80’. Μάλιστα, άγγιξαν και 5ο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Μπακαγιόκο.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 8', 80' Ντιμπαλά, 24' Κούσας, 43' αυτ. Σνάουτσνερ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
24' Κούσας, 29' Μπακαγιόκο, 75' Σικαλιάς, 80' Ντάσιος - 2' Βιτόλο, 24' Γκαρσία, 79' Σαβίνι
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς, Ντάσιος, Κανακούδης, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (75' Μπουχάν), Καζναφέρης (58' Τζάνης), Ανδράλας, Αράς (62' Κοντογουλίδης), Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (60' Εντίνιο), Λίνο (71' Σαβίνι), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κουτσιανικούλης (33' Μουσλίμοβιτς), Φωτάκης, Παπάζογλου.
Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters