Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Προβλέψεις 2010

Βάλτε τα σχέδιά σας σε εφαρμογή
Ασφαλώς και θα είναι κουραστική η πορεία του Άρη για εσάς στο Λέοντα με το τετράγωνο που θα σχηματίζει με το ζώδιό σας μέχρι τις 6 Ιουνίου. Όμως ο Δίας θα αποτελέσει το θετικό αντίβαρο σε αυτόν, καθώς από τις 18 Ιανουαρίου θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και θα αρχίσει να δημιουργεί ένα αρκετά ευνοϊκό εξάγωνο για εσάς. Αυτό θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου και θα επαναληφθεί από 9 Σεπτεμβρίου 2009 έως 22 Ιανουαρίου 2011. Ο Ερμής, από την άλλη, θα κάνει την έκπληξη, μένοντας στο ζώδιό σας από 3 Απριλίου έως 9 Ιουνίου. Όσοι έχετε γεννηθεί στις πρώτες πέντε ημέρες του Ταύρου θα έχετε και την ευνοϊκή, σχεδόν αναγεννητική εύνοια του Πλούτωνα.
Γενικά: Μάλλον ο Οκτώβριος του 2009 και οι μήνες που ακολούθησαν άρχισαν να δημιουργούν τις καταστάσεις και τα δεδομένα που θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο σε κάποιον από τους βασικούς τομείς της ζωής σας: στην εργασία, την οικογένεια, τα οικονομικά, την υγεία ή τις σχέσεις σας.
Το χρονικό διάστημα μέχρι τις 6 Ιουνίου φαίνεται ότι θα είναι το πιο έντονο από πλευράς κούρασης, ανησυχίας και νευρικότητας, καθώς θα μοιάζει σαν να παίζετε... μπάλα έξω από το γήπεδό σας. Σε αυτή την περίοδο -που μπορεί να είναι και σαν μια συνέχεια του Οκτωβρίου του 2009- μερικοί από εσάς είναι πιθανόν να αλλάξετε χώρο εργασίας ή διαμονής ή να προσπαθήσετε να τακτοποιήσετε κάποιον χώρο ή ακίνητο. Η παρουσία του Ερμή στο ζώδιό σας το ίδιο διάστημα (3 Απριλίου - 9 Ιουνίου) ανακινεί θέματα που σχετίζονται με αυτόν τον πλανήτη, όπως: σπουδές, ταξίδια, μετακομίσεις, πιο συχνές μετακινήσεις, παιδιά, ΜΜΕ, συμβόλαια, Ίντερνετ, συμφωνίες και ένα... χαρτοβασίλειο, εγγράφων ή εντύπων, που θα πρέπει να εκδοθούν ή να ρυθμιστούν. Αυτούς τους μήνες θα χρειαστεί να είστε περισσότερο προσεκτικοί -με ένα μάτι και πίσω... στην πλάτη- με την αλληλογραφία σας, τα μηνύματα, τα τηλέφωνα και τα προσωπικά σας δεδομένα γενικώς. Εξυπακούεται και με τα ερωτικά σας, αν έχετε λόγους, γιατί κάποιος... αδιάκριτος μπορεί να επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η ευνοϊκή παρουσία του Δία στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου θα αποτελεί πηγή δύναμης, ώστε να μπορέσετε όλοι σας να καταφέρετε ουσιαστικά πράγματα στον τομέα που ο καθένας σας το έχει ανάγκη ή επιθυμεί περισσότερο. Οι φίλοι, παλιοί ή καινούργιοι, τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε κοινές ιδέες, συμφέροντα ή ενδιαφέροντα θα παίξουν θετικό ρόλο, γι’ αυτό μη διστάσετε να ανοίξετε τον κύκλο των γνωριμιών σας. Όσοι έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα δέχεστε την πρωτοποριακή και αφυπνιστική επίδραση του Ουρανού έως τις 27 Μαΐου και από τις 14 Αυγούστου και μετά. Παράλληλα, όμως, θα έχετε και την επίδραση του Ποσειδώνα -παραπλανητική, ουτοπική και με ροπή προς το αβέβαιο-, γι’ αυτό καλό είναι να... ψιλοκοσκινίζετε αποφάσεις και ενέργειες. Να θυμάστε πάντα ότι η τροπή των πραγμάτων προς το θετικό, ακόμα και εκεί που οι αντικειμενικές δυσκολίες σάς έχουν χτυπήσει την πόρτα, μπορεί να γίνεται και με τρόπο που δεν περιμένετε.  Έχει σημασία, όμως, εσείς να αποφύγετε να τα πείτε... έξω από τα δόντια και να αποκαλύψετε «αλήθειες» που πονάνε για ανταγωνιστές ή άτομα που δεν σας αποδέχονται, μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Κι αυτό γιατί έτσι μπορεί, στο σπίτι, τη δουλειά, τα ερωτικά ή τον κοινωνικό περίγυρο, να βγουν πολλά άπλυτα στη φόρα και να χαθεί ο έλεγχος.

Η συμβουλή μου
Αφού περάσετε το στάδιο της κούρασης -φυσικής, πνευματικής και ψυχικής- στο πρώτο μισό αυτού του χρόνου, θα μπορέσετε στην πορεία, μέσα από ένα αίσθημα «απελευθέρωσης», να επιτύχετε αρκετά. Πριν από οτιδήποτε, όμως, φροντίστε να μαζέψετε, να βελτιώσετε και να ενισχύσετε αυτά που δέχτηκαν μεγάλο βάρος ή καταπίεση. Αφήστε στην άκρη όποιους και όσα σας πείραξαν ή σας ταλαιπώρησαν -ξέρετε ότι δύσκολα ξεχνάτε- και κοιτάξτε μόνο μπροστά. Εκεί υπάρχουν τα καλύτερα.

Σχέσεις: Το τετράγωνο -γωνία πίεσης, έντασης, ζήλιας, γκρίνιας και αμφισβήτησης- του Άρη με το ζώδιό σας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 και θα συνεχιστεί έως και τις αρχές Ιουνίου 2010. Αυτό το χρονικό διάστημα θα δοκιμάσει ποικιλοτρόπως την ουσία, τη χρησιμότητα, τη γνησιότητα και την αμοιβαιότητα του γάμου, της αισθηματικής σχέσης αλλά και άλλων σημαντικών σας σχέσεων γενικότερα.
Καθώς διανύετε μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά περίοδο, μπορεί η ανεκτικότητά σας απέναντι στους άλλους να μειωθεί και να δραματοποιήσετε κάποιες ελλείψεις σας. Όσοι βρίσκεστε σε μια σχέση ή ένα γάμο όχι και τόσο ικανοποιητικό, όπου οι εναλλαγές από το ζεστό στο κρύο είναι συχνές, οι σημαντικές... εξετάσεις για το αν μπορεί κάτι να αλλάξει και να συνεχιστεί θα δοθούν μέχρι τις 6 Ιουνίου. Έχετε λοιπόν το νου σας όσον αφορά τη δική σας πλευρά. Για κάποιους άλλους αυτή η περίοδος μπορεί να είναι περίοδος αναμονής, καθώς περιμένετε να ξεκινήσει κάτι ή να ολοκληρωθεί, για να νιώσετε πιο ελεύθεροι να κάνετε επιλογές που θα σας εκφράζουν περισσότερο στη συνέχεια. Αν σκέφτεστε να τελέσετε ένα γάμο ή να ξεκινήσετε συγκατοίκηση με το ταίρι σας, προτιμήστε το διάστημα από 7 Ιουνίου και μετά και έως τις 14 Σεπτεμβρίου.
Το 2010 βοηθάει -με πιο ζόρικο, είναι η αλήθεια, τρόπο έως τις 6 Ιουνίου και πιο ήπια μετά- να ξεκαθαρίσετε τις αισθηματικές σας ασάφειες και εκκρεμότητες και να δημιουργήσετε μια κατάσταση πιο ήσυχη και πιο ικανοποιητική για εσάς. Αν είστε μόνοι, το δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους μάλλον δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους.

Σε ποιους λέμε «ναι»
Ασφαλώς και η προσοχή σας πρέπει να είναι τεταμένη όσον αφορά σχέσεις ή συνεργασίες με άλλους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους έως τις 6 Ιουνίου. Εξαιρετικά βοηθητικοί και ευχάριστοι οι Ιχθύες, οι Σκορπιοί -μετά τον Ιούνιο περισσότερο οι δεύτεροι-, οι Παρθένοι και οι Καρκίνοι, προσέχοντας όμως τις αυξημένες ανάγκες των Καρκίνων. Με προϋποθέσεις που θα φανούν μετά τις 21 Ιουλίου, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες. Σταθερή αξία οι Αιγόκεροι, αλλά φέτος θέλουν πιο πολλή ησυχία, κατανόηση και υπομονή.

Υγεία & Ομορφιά: Το τετράγωνο του Δία, έως τις 6 Ιουνίου, με το ζώδιό σας θα συνδυαστεί με την παρουσία του Ερμή στο ζώδιό σας -3 Απριλίου - 9 Ιουνίου- και το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τον Υδροχόο. Αυτό είναι και το πιο επιβαρυντικό διάστημα για την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα σας. Προσέχετε ιδιαίτερα την υγεία σας και ό,τι θα μπορούσε να προκαλέσει μολύνσεις και ατυχήματα. Φυσικά, καλό θα είναι, αν μια ιατρική διάγνωση δεν σας αρέσει και τόσο έως τις 6 Ιουνίου, να τη... διπλοδιασταυρώσετε. Υπάρχει κίνδυνος λάθους. Αισθητικές παρεμβάσεις; Μόνο μετά τις 7 Ιουνίου, οπότε ξεκινά μια πιο ήσυχη σχετικά περίοδος.
Εργασία: Τα πλανητικά... συστατικά -ο Άρης που πιέζει μέχρι τις 6 Ιουνίου, ο Κρόνος στον τομέα της εργασίας- σίγουρα δεν δίνουν την αίσθηση απόλυτης ηρεμίας, αλλά μάλλον ανακατατάξεων και αλλαγών. Βεβαίως, η εκκίνηση γι’ αυτές μπορεί να δόθηκε γύρω στον Οκτώβριο του 2009, όμως οι διαδικασίες θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Ιουνίου πιο έντονα.
Όσοι έχετε ξεκινήσει σε μια νέα εργασία, ένα καινούργιο πόστο ή έχετε κάνει αλλαγή χώρου θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε την υπομονή, την ανοχή και την ψυχραιμία σας, γιατί και η ρευστότητα θα είναι μεγάλη και για ένα διάστημα κι εσείς οι ίδιοι ενδέχεται να μη γνωρίζετε αν τα καταφέρνετε όσο καλά θα θέλατε ή όχι. Αστάθμητοι παράγοντες, εξάλλου, μπορεί να ρίχνουν το δικό τους βάρος. Η περίοδος αυτή είναι αλήθεια ότι δεν παρέχει μεγάλες εγγυήσεις, αλλά, αν είστε χωρίς δουλειά, πάρτε όποια ευκαιρία σας παρουσιαστεί από τις 18 Ιανουαρίου και μετά. Ακόμα κι αν μέχρι τις αρχές Ιουνίου χρειαστεί να κάνετε... έκπτωση στις απαιτήσεις σας, μετά θα δείτε τα πράγματα να καλυτερεύουν ή θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει περισσότερο. Όπως βλέπετε, το κάπως δύσκολο διάστημα διαρκεί όσο μια... σχολική χρονιά. Μαθητές της... ζωής για λίγο, αν δεν αφήσετε την απαισιοδοξία να σας ρίξει και δείτε και τα θετικά, θα μάθετε πολλά.
Όσοι σκέφτεστε να ανοίξετε μια επιχείρηση ή να την πουλήσετε, αν δεν βγαίνετε άλλο, καλύτερο είναι το δεύτερο εξάμηνο αυτού του χρόνου. Προσέξτε πώς θα ξεμπλέξετε έως τον Ιούνιο όσοι βρίσκεστε σε ένα συνεταιρισμό: φροντίστε φεύγοντας να καλύψετε τα νώτα σας. Ο Κρόνος στον τομέα της εργασίας λέει γενικώς να γίνετε πιο ευέλικτοι και να μη... σνομπάρετε τους συνεργάτες σας.

Οικονομικά: Τι είπε ο Θεός στους Πρωτόπλαστους, όταν εκείνοι έκαναν την αποκοτιά να φάνε το μήλο; «Να βγάζετε με ιδρώτα τον άρτο σας...». Ε, κάτι ανάλογο λέει και ο Άρης σε σας έως τις αρχές Ιουνίου, οπότε είτε τα έσοδα είναι μειωμένα είτε τα έξοδα τα υπερκαλύπτουν. Μήπως όμως είναι το σπίτι, κάποιος άλλος χώρος ή ακίνητο ή ακόμα παλιά οικονομικά ανοίγματα που δεν έχουν κλείσει και που τώρα απαιτούν τακτοποίηση;
Τη μεγαλύτερη πίεση θα τη νιώσετε -γιατί μπορεί να υπάρξουν και έκτακτα έξοδα- από 8 Απριλίου έως 20 Ιουλίου, όμως ευτυχώς μετά κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Σε αυτό το διάστημα, εκτός από χώρους και ακίνητα, ψάξτε περισσότερο δάνεια, επιτόκια, φόρους, χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις, διατροφές, μετοχές, εφάπαξ και συντάξεις. Μια εμπλοκή μπορεί να φέρει καθυστερήσεις.
Βεβαίως, παρ’ όλη την οικονομική πίεση που μπορεί να αντιμετωπίσετε, στο δεύτερο μισό του 2010 θα μπορέσετε να σημειώσετε μεγαλύτερη επιτυχία. Κάποιο «αγκάθι» που τακτοποιείτε μέχρι τον Ιούνιο δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για αργότερα. Το διάστημα από 6 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου έχετε την πρώτη μεγάλη δυνατότητα για ανασύνταξη και βελτίωση των οικονομικών σας, ενώ τώρα μπορούν να προχωρήσουν πιο ικανοποιητικά επαγγελματικές και οικονομικές αποφάσεις και κινήσεις σας.
Επίσης, σημαντικές αγοραπωλησίες, με κέρδος για εσάς, μπορούν να γίνουν αυτό το διάστημα αλλά και στο υπόλοιπο 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011. Στο διάστημα μάλιστα από 9 Σεπτεμβρίου έως 7 Νοεμβρίου ο/η σύντροφός σας, ένας συνέταιρος, ένας στενός συνεργάτης ή ένας σύμβουλος μπορεί να βοηθήσουν  αποτελεσματικά.



bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters