Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009
Ο διεθνής Γερμανός τερματοφύλακας, Ρόμπερτ Ένκε, αυτοκτόνησε πηδώντας στις σιδηροδρομικές γραμμές του Νόισταντ στη Γερμανία.


Από κατάθλιψη έπασχε τα τελευταία χρόνια ο Ρόμπερτ Ένκε σύμφωνα με δηλώσεις της συζύγου του Τερέζα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον εκπρόσωπο της Hannover 96. Όπως τόνισε η Τερέζα Ένκε,ο άντρας έκρυβε το πρόβλημά του. Ο διεθνής τερματοφύλακας ξεκίνησε θεραπεία το 2003 στην Κολωνία, καθώς αγχωνόταν για την εμφάνισή του στο γήπεδο και ιδιαίτερα για τα διεθνή τουρνουά. Αν και η κατάστασή του βελτιώθηκε πολύ ο θάνατος της κόρης του το 2006, ο φόβος του ότι οι αρχές θα αφαιρέσουν από τον ίδιο και την σύζυγο του την κηδεμονία για την οκτάμηνη υιοθετημένη κόρη τους και τέλος μία μόλυνση στο έντερο που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον οδήγησαν και πάλι στη θεραπεία και εν τέλει στο θάνατο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της γερμανικής αστυνομίας, ο Ένκε άφησε σημείωμα, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ολόκληρη η Γερμανία θρηνεί από το θάνατο του Ρόμπερτ Ένκε.
Ο 32χρονος γκολκίπερ αποτελούσε βασική επιλογή του Γιόακιμ Λεβ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, όμως ένας ιός στο παχύ έντερο, τον κράτησε εκτός μάχης από το τελευταίο κρίσιμο ματς με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας, γεγονός που επηρεάσε ακόμα περισσότερο την ψυχολογική κατάσταση του παίκτη. Τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο Ένκε, δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ το θάνατο της δίχρονης κόρης του ενώ κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα κλειστό χαρακτήρα.
«Αυτό που συμβαίνει είναι απαίσιο. Δεν ξέρω τίποτα, δεν ξέρω τι έχει γίνει…», ήταν τα λόγια του προέδρου της γερμανικής ομάδας, Μάρτιν Κιντ ενώ σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση τόσο από την γερμανική αστυνομία όσο και από τη διοίκηση του συλλόγου. Η είδηση της αυτοκτονίας του Γερμανού τερματοφύλακα έχει κάνει τον γύρω του κόσμου με όλα πρακτορεία ειδήσεων να έχουν ως πρώτο θέμα τους τη δυσάρεστη είδηση.
Ο Ρόμπερτ Ένκε είχε γεννηθεί στις 24 Αυγούστου του 1977 κι άρχισε την καριέρα του στην Ιένα, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε σε Γκλάντμπαχ, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε και Τενερίφη, προτού ενταχθεί στο δυναμικό του Αννόβερου το 2004. Από το 2007 ήταν στέλεχος της Εθνικής Γερμανίας, με την οποία πραγματοποίησε οκτώ εμφανίσεις.Πίσω του άφησε τη γυναίκα του Τερέζα και την μόλις 8 μηνών υιοθετημένη κόρη τους.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters