Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009
Ο Ολυμπιακός είναι από σήμερα η μοναδική αήττητη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα.


Στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ στο γήπεδο Καραϊσκάλη, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 του Παναθηναϊκού (πρώτη ήττα των «πρασίνων») και πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Κώστας Μήτρογλου (45΄+1, 54΄).
Οι Πειραιώτες μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο ματς και πίεσαν με σκοπό να αιφνιδιάσουν. Κυρίως από τα δεξιά με τον εξαιρετικό σήμερα Ζαϊρί, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά οι σέντρες που βγήκαν δεν ανησύχησαν την «πράσινη» άμυνα. Στο 7΄ σε μία ξαφνική αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια στο ματς, με το σουτ του Σισέ έξω από την περιοχή να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Νικοπολίδη. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τζόρβα να εξουδετερώσει στη γωνία του το μακρινό σουτ του Μαρέσκα.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι χάθηκε στο 12΄ για τον Παναθηναϊκό. Από άστοχη έξοδο του Νικοπολίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Σισέ το σουτ του οποίου έδιωξε ως «από μηχανής θεός» ο Ραούλ Μπράβο, ενώ στην επαναφορά της μπάλας το νέο σουτ του Γάλλου ήταν απελπιστικά άστοχο. Μετά το 20΄ και παρά την αρνητική παρουσία του Κατσουράνη (δεν φάνηκε σε όλο το παιχνίδι), ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και κυρίως από τον άξονα άρχισε να πιέζει την ερυθρόλευκη άμυνα. Στο 25΄ από σέντρα του Σισέ η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ραούλ Μπράβο πήρε περίεργη τροχιά κι αφού την ακούμπησε λίγο ο Νικοπολίδης χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Στο 29΄ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού μπλόκαρε στη γωνία του το σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από την περιοχή, ενώ έκανε μεγάλη επέμβαση στο 35΄ σε μακρινό σουτ του Βύντρα (κόρνερ).
Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον τον έλεγχο στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν φάουλ προς την περιοχή του «τριφυλλιού», ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά, ο Ντουντού με γυριστό έφερε την μπάλα στην μικρή περιοχή του Τζόρβα, όπου ο αμαρκάριστος Μήτρογλου πέτυχε το 1-0.
Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο β΄ ημίχρονο απέναντι σε ένα Παναθηναϊκό αγνώριστο, που «κατέρρευσε» μετά το γρήγορο δεύτερο γκολ του Μήτρογλου στο 54΄. Από λάθος του Σεϊταρίδη στη μεσαία γραμμή (παρά το γεγονός ότι ήταν ανέτοιμος ο Τεν Κάτε του έδωσε φανέλα βασικού σε ένα τόσο κρίσιμο ματς), οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση. Ο Ντουντού βρήκε από δεξιά τον Ζαϊρί, ο οποίος με σέντρα ακριβείας σημάδεψε τον Μήτρογλου που με γυριστό σουτ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ (2-0). Ο Παναθηναϊκός μη έχοντας άλλες επιλογές βγήκε στην επίθεση και στο 66΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά ο Σισέ νικήθηκε δύο φορές από τον Νικοπολίδη.
Τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ έχασε ο Μήτρογλου στο 72΄. Μετά από σέντρα του Ζαϊρί, ο οποίος ταλαιπώρησε αφάνταστα τα άκρα του Παναθηναϊκού, ο νεαρός στράικερ βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά με την προβολή που έκανε έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα. Ενα λεπτό αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ανοργάνωτη ξανά την άμυνα του Παναθηναϊκού και με τον Ντουντού έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά τα διαδοχικά σουτ του Βραζιλιάνου δεν βρήκαν το στόχο.
Απίστευτη ευκαιρία για το 3-0 έχασε στο 87΄ ο Οσκαρ, ο οποίος μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα πλάσαρε χλιαρά κι έδωσε τη δυνατότητα στον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να μπλοκάρει εύκολα.
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: Ντουντού - Σπυρόπουλος, Λέτο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ (28΄ Α. Παπαδόπουλος), Ραούλ Μπράβο (63΄ Ντομί), Μέλμπεργκ, Ντουντού, Οσκαρ, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Λεονάρντο (68΄ Πάντος)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (63΄ Νίνης), Γκάμπριελ (55΄ Λέτο), Σαλπιγγίδης (75΄ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ, Κατσουράνης
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 12 αγώνες)
1. Ολυμπιακός… 30
2. Παναθηναϊκός… 29
3. ΠΑΟΚ… 21
4. Καβάλα… 18
- . ΑΕΚ… 18
- . Πανιώνιος… 18
7. Εργοτέλης… 17 (11 αγ. )
8. Αστέρας Τρ… 16
- . Άρης… 16
10. Ξάνθη… 14
11. Λάρισα… 13 (11 αγ. )
- . Ατρόμητος… 13
13. Ηρακλής… 12
14. ΠΑΣ Γιάννινα… 11
- . Λεβαδειακός… 11
16. Πανθρακικός… 1

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters