Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009
Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, έλαβε η 22χρονη που συνελήφθη ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στις 11:00, ζήτησε και έλαβε από την 32η τακτική ανακρίτρια η 22χρονη που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς-Φράξια Μηδενιστών», βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί εις βάρος της πριν από τρεις ημέρες, και η οποία κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Μαζί με τη νεαρή γυναίκα, η οποία αρνείται τις κατηγορίες, προσήχθησαν άλλα δύο άτομα που εξετάστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και αφέθηκαν ελεύθερα.
Μετά τον εντοπισμό της γιάφκας του Χαλανδρίου, είχαν γίνει 4 συλλήψεις ατόμων, με τρία εξ αυτών να έχουν προφυλακιστεί, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για άλλους έξι που αναζητούνται. Μετά την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτες ανακριτές εκδόθηκαν επιπλέον εντάλματα, μεταξύ των οποίων και της κοπέλας που συνελήφθη.
Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν
Η 22χρονη οδηγήθηκε μετά το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να εκτελεστεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της από την 32η τακτική ανακρίτρια.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η νεαρή είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξης από κοινού.
Μετά την εκτέλεση του εντάλματος, η 22χρονη οδηγήθηκε στην 32η ανακρίτρια καθώς η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμη στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Φλέγκα, ο οποίος ορίστηκε την Πέμπτη να χειριστεί την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η 22χρονη φοιτήτρια του Χημικού τμήματος, η οποία μένει στα βόρεια προάστια, στο παρελθόν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για επίθεση με γκαζάκια και είχε κριθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ εμφανίζονταν κάθε 1η και 15 του μήνα στο αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης.
Η κοπέλα συνελήφθη στην οδό Πατησίων, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Ναυαρίνου, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της πριν από τρεις μέρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, αποτυπώματα της 22χρονης την συνδέουν με το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που κατά την Αστυνομία αποτελούσε «γιάφκα» της οργάνωσης.
Επιθέσεις κατά αστυνομικών τη νύχτα στην Αθήνα
Ένας 24χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής, με επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Ναυαρίνου. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε μολότωφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Στη μία τα ξημερώματα έγινε και 2η επίθεση με μπουκάλια και πέτρες εναντίον της ίδιας αστυνομικής δύναμης.
Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε αμέσως μετά τις επιθέσεις, προσήχθησαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα αφέθηκε ελεύθερο ενώ κρατήθηκε ο 24χρονος, για τον οποίο σύμφωνα με την αστυνομία προέκυψαν στοιχεία συμμετοχής στο επεισόδιο.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης συναντήθηκε στη Λάρισα με γονείς ανηλίκων που συνελήφθησαν με βάση τον τρομονόμο, στα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κατάργηση της διάταξης για την κουκούλα.

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters