Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010
Μήνυση κατά του Θεού υπέβαλε ένας Ρουμάνος, κατηγορώντας τον ότι δεν απάντησε στις παρακλήσεις του.

Ο 40χρονος που εκτίει ποινή 20ετούς κάθειρξης για ανθρωποκτονία, υπέβαλε μήνυση κατά του «ονομαζόμενου Θεού, που κατοικεί στους ουρανούς και εκπροσωπείται στη Ρουμανία από την Ορθόδοξη Εκκλησία», κατηγορώντας τον για «αισχροκέρδεια» «κατάχρηση της εμπιστοσύνης» και «διαφθορά».

Όπως δήλωσε: «κατά τη βάπτισή μου, έκανα ένα συμβόλαιο με τον κατηγορούμενο προκειμένου να λυτρωθώ από το κακό. Έως σήμερα, ο τελευταίος δεν τίμησε αυτό το συμβόλαιο, αν και είχε λάβει από εμένα διάφορα καλά και αρκετές προσευχές».


Η εισαγγελία ωστόσο απέρριψε τη μήνυσή του, εκτιμώντας ότι ο «Θεός δεν υπόκειται στο Δίκαιο και δεν έχει διεύθυνση».

Πηγή : star.gr
Ο “Όσιρις” είναι ένας αέριος γίγαντας, που απέχει 150 έτη φωτός από τη Γη και που θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιαστεί με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως κόλαση, καθώς η θερμοκρασία του αγγίζει τους 1.100 βαθμούς Κελσίου, η ατμόσφαιρά του είναι γεμάτη δηλητήριο για τον άνθρωπο και στην επιφάνειά του πνέουν άνεμοι, που φτάνουν τα 1.000 με 10.000 χιλιόμετρα την ώρα.



Όπως ανακάλυψαν Αμερικανοί και Ολλανδοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ίγκνας Σνέλεν του Αστεροσκοπείου του Λάιντεν της Ολλανδίας, οι τρομεροί άνεμοι προκαλούνται από τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας, που υπάρχουν στον εξωπλανήτη, ανάμεσα στην πλευρά εκείνη που “ψήνεται” από το κοντινό άστρο του και στην πολύ πιο κρύα σκοτεινή πλευρά του.

Ο μακρινός εξωπλανήτης (με την κωδική ονομασία HD 209458b) ανακαλύφθηκε το 1999, έχει περίπου το 60% του μεγέθους του Δία και βρίσκεται σε τροχιά γύρω από ένα φωτεινό άστρο στον αστερισμό του Πήγασου. Έχει μικρή απόσταση από το μητρικό άστρο του, γύρω στα 7 εκατ. χλμ., δηλαδή μόλις το ένα εικοστό από την απόσταση της Γης από τον Ήλιο, με συνέπεια το «έτος» του εξωπλανήτη να είναι μόνο τρισήμιση γήινες μέρες.

Η παρεμβολή του εξωπλανήτη μεταξύ του άστρου του και της Γης επέτρεψε στους αστρονόμους επί τρεις πολύτιμες ώρες να μελετήσουν τις αλλαγές, οι οποίες προκλήθηκαν στο φως που έφτανε στον πλανήτη μας και, μέσω αυτών των μεταβολών, να εξαχθούν εντυπωσιακά συμπεράσματα σχετικά με τις φυσικές και χημικές συνθήκες στην επιφάνεια του Όσιρι (φέρει το όνομα του αιγύπτιου θεού του κάτω κόσμου, ένας μάλλον ταιριαστός χαρακτηρισμός για τον συγκεκριμένο εξωπλανήτη-κόλαση).

Οι αστρονόμοι κατάφεραν επίσης για πρώτη φορά να υπολογίσουν άμεσα την μάζα ενός εξωπλανήτη μέσου του φαινομένου Ντόπλερ. Οι προηγούμενες προσπάθειες για άλλους εξωπλανήτες βασίζονταν μέχρι σήμερα μόνο σε εκτιμήσεις.

Μέχρι τώρα έχουν ανακαλυφθεί συνολικά 462 εξωπλανήτες (δηλαδή πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος), από τότε που ο πρώτος εντοπίστηκε το 1995. Κανείς όμως δεν μοιάζει με τη Γη και δεν έχει νερό, ενώ σχεδόν όλοι είναι αέριοι γίγαντες σαν το Δία, αλλά πολύ πιο καυτοί.

Οι μετρήσεις έγιναν με τη βοήθεια του υπέρυθρου φασματογράφου του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου στην έρημο της Χιλής και παρουσιάστηκαν στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.



cosmo.gr
Για πρώτη φορά, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία της πλευράς της Σελήνης που ο άνθρωπος δεν μπορεί να δει ποτέ.



Όπως αναφέρει η NASA, λόγω των παλιρροϊκών δυνάμεων μεταξύ της Γης και της Σελήνης, η περιστροφή του φεγγαριού έχει γίνει πιο αργή, με αποτέλεσμα εμείς να μπορούμε να δούμε φωτισμένη μόνο τη μία πλευρά του δορυφόρου μας.

Εδώ οι επιστήμονες της NASA έρχονται να διευκρίνησουν πως δεν πρόκειται για “σκοτεινή πλευρά” αλλά για μακρινή πλευρά, αφού φωτίζεται εξίσου με την πλευρά που εμείς βλέπουμε.

Η επιφάνεια εκείνης της πλευράς λοιπόν είναι πολύ πιο “σκληρή” και έχει πολλούς περισσότερους κρατήρες από αυτή που βλέπουμε. Μάλιστα, στην μακρινή πλευρά υπάρχει ο μεγαλύτερος κρατήρας του ηλιακού μας συστήματος!

Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA αποτυπώνει την τοπογραφία της μακρινής πλευράς. Με κόκκινο χρώμα είναι εκεί όπου το υψόμετρο φτάνει ως και τα 20.000 πόδια, ενώ με μπλε χρώμα τα χαμηλά σημεία του εδάφους.

cosmo.gr
Σάββατο 19 Ιουνίου 2010
18.06.2010 | 22:27
Μέχρι τώρα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση ψάχνει λύση μέσω ομολόγων. Τώρα η αποκάλυψη αυτή σοκάρει 600.000 υπαλλήλους.

Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτει η εφημερίδα “Αποκαλύψεις” που κυκλοφορεί το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο περίπου 600.000 υπάλληλοι θα χάσουν οριστικά το εφάπαξ.

Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα είναι με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με πρόσχημα την χρεωκοπία του Ταμείου Πρόνοιας προωθείται σιγά σιγά η κατάργησή του.

Μάλιστα, όπως ομολογεί η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας στην εφημερίδα, “θα παίρνουμε εφάπαξ από τον Άγιο Πέτρο.




www.newsit.gr
Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010
Του Κασσιανου Τζέλη

Σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος που ενεργοποιείται από τις 12 Ιουλίου θα μπορούν να πληρώνουν οι πολίτες τα πρόστιμα για τους ημι-υπαίθριους και τις άλλες πολεοδομικές παραβάσεις που εμπίπτουν στον νόμο Μπιρμπίλη και προβλέπουν τη διατήρησή τους για 40 χρόνια.

Παράλληλα, η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρεται ακόμα σε διαδικαστικά θέματα των αιτήσεων, διευκρινίσεις σχετικά με τους χώρους της οικίας και πώς υπολογίζονται, και για τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή των δικαιολογητικών. Ξεκαθαρίζεται ότι στη ρύθμιση περιλαμβάνονται και τα πατάρια και οι σοφίτες που βρίσκονται εντός του χώρου της πιλοτής, του φωταγωγού ή άλλου ανοιχτού χώρου που προσμετράται στην κάλυψη.

Εγκύκλιος
Με την εγκύκλιο που απεστάλη χθες στις πολεοδομίες όλης της χώρας δίνονται σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα κυρίως πολεοδομικών υπηρεσιών. Ερωτήματα που αποτελούν έως τώρα και βασική αιτία για το γεγονός ότι σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν προωθήθηκαν αιτήσεις των πολιτών για την δήλωση των πολεοδομικών παραβάσεών τους και την ένταξή τους στο νόμο 3843/10 αλλά και γιατί δεν έχουν πάει πολλοί για να κάνουν τη ρύθμιση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 για την τακτοποίηση, κάτι που προβληματίζει το υπουργείο το οποίο πάντως περιμένει κίνηση στις πολεοδομίες από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση ισχύει μέχρι το τέλος του έτους και μετά το 2011 θα ξεκινήσουν έλεγχοι και πρόστιμα. Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία πληρωμής παραβόλων και προστίμων από τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, η εγκύκλιος διευκρινίζει τα εξής:

Τα παράβολα καταβάλλονται στις ΔΟΥ όλης της χώρας, στον κωδικό 3741. Πρόκειται για τα παράβολα που θα πρέπει να πληρώσουν με την υποβολή της δήλωσής τους οι πολίτες και δεν επιστρέφονται αλλά συμψηφίζονται στο τελικό πρόστιμο. Αυτά είναι 250 ευρώ εάν πρόκειται για ημι-υπαίθριο χώρο και 350 ευρώ εάν πρόκειται για άλλη πολεοδομική παράβαση.

Σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών του ΤΕΕ η πληρωμή τους γίνεται στην Εθνική Τράπεζα. Συμφωνα με το ΤΕΕ η ενδεικτική ελάχιστη ημερήσια αποζημίωση για μηχανικό έως 10ετούς εμπειρίας για απασχόληση 5 τουλάχιστον ωρών είναι 232,53 ευρώ.

Τέλος, η καταβολή των προστίμων γίνεται σε όλες τις τράπεζες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ και συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης «Ειδικού Προστίμου Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων». Σε αυτές ανήκουν οι μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ως ένα βαθμό και ότι τα χρήματα των πολιτών θα καταλήξουν στο πράσινο ταμείο για έργα πρασίνου, αναπλάσεων κ.λπ. Οι λεπτομέρειες για την εν λόγω διαδικασία θα αναφέρονται σε απόφαση της υπουργού που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ειδικά για τις τράπεζες, σημειώνεται ότι θα ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είσπραξης του προστίμου και θα δέχονται πολίτες για τις σχετικές συναλλαγές από τις 12 Ιουλίου 2010 και μετά.
ο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης
* Προβλέπει μείωση των αποζημιώσεων από απόλυση κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης
* Στο 5% πλέον το όριο των απολύσεων από 2% που ισχύει
* Στα 630 ευρώ μικτά ο βασικός μισθός ενός νέου κάτω των 25 ετών
* Αναλυτικοί πίνακες με τις αποζημιώσεις

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου είναι οι αποζημιώσεις να μειωθούν κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης. Μέχρι τώρα εάν ένας εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενό του σε διάστημα 24 μηνών, τότε υποχρεώνεται να του καταβάλλει τη μισή αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Σύμφωνα με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου ο χρόνος αυτός μειώνεται στους 4 μήνες.
Αν δηλαδή ένας εργοδότης προειδοποιήσει 4 μήνες νωρίτερα τον εργαζόμενο που θέλει να απολύσει τότε θα του χορηγεί τη μισή από την αποζημίωση που του ορίζει ο νόμος. Εάν η απόλυση γίνεται χωρίς προειδοποίηση τότε ο εργαζόμενος θα παίρνει όλη την αποζημίωσαη όπως προβλέπεται σήμερα. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα το όριο των απολύσεων υπερδιπλασιάζεται και από το 2% που ισχύει σήμερα θα φτάσει στο 5%.
Συγκεκριμένα, για τις απολύσεις το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει:

* επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους μπορούν να απολύουν μέχρι έξι εργαζόμενους το μήνα
* για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους το ποσοστό των απολύσεων διαμορφώνεται στο 5% και μέχρι 30 εργαζόμενους το μήνα

Στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθιερώνονται όροι απασχόλησης και αμοιβής για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας κάτω των 25 ετών, που είναι στο ποσό των 630 ευρώ, ενώ δίνεται η δυνατότητα για εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι απολύονται να έχουν το δικαίωμα της αυτασφάλισης και μάλιστα, για ασφαλισμένους ηλικίας 57 έως 60 ετών το 50% του κόστους της αυτασφάλισης θα καλύπτεται από τον εργοδότη, ενώ το ποσοστό θα φθάνει στο 80% του κόστους για ασφαλισμένους ηλικίας 60 έως 64 ετών.
Σημειώνεται, ότι για τους νέους ηλικίας έως 21 ετών δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται όταν εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με το 80% του κατώτατου μισθού ή ημερομισ8ίου, ενώ για τους νέους από 21 έως 25 ετών το ποσοστό προσδιορίζεται στο 85%, όπως αυτό διαμορφώνεται σε κάθε περίπτωση από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Επίσης στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται ότι για προσφυγή σε διαιτησία θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές.
Newsit
Κυριακή 13 Ιουνίου 2010
Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο φθινόπωρο, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά το καλοκαίρι, κύμα μετατάξεων και λόγω «Καλλικράτη». Απογραφή: «Ψαλίδι» στους κρυφούς μισθούς

Μοντέλο ιδιωτικού τομέα έρχεται και στο Δημόσιο με πέντε κινήσεις. Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου μισθολογίου, με τις πρόσθετες αμοιβές να καθορίζονται πλέον με βάση την παραγωγικότητα, αθρόες μετατάξεις κυρίως στην περιφέρεια και μείωση του προσωπικού μέσω και απολύσεων, σύμφωνα και με το πρόσφατο γερμανικό παράδειγμα.

Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο φθινόπωρο, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Τότε τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών θα έχουν πλήρη εικόνα για τους μισθούς, τις επιπλέον αμοιβές, το επίπεδο σπουδών, τις ειδικότητες, την προϋπηρεσία των υπαλλήλων όλων των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Μετά τις δραστικές μειώσεις επιδομάτων και αποδοχών, εντός του τρέχοντος έτους η κυβέρνηση θα περάσει σε μια δεύτερη φάση περικοπών δαπανών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, δεν είναι δυνατό να κόβονται εσαεί επιδόματα για να μαζευτούν οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού.

Αλλωστε και μέσω του Μνημονίου έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις.Ειδικότερα, οι πλέον επώδυνες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων. Μάλιστα όπως λέει οικονομικός παράγοντας, «όταν στη Γερμανία, όπου δεν αντιμετωπίζουν ανάλογο δημοσιονομικό πρόβλημα, προτίθενται να απομακρύνουν 10.000 δημόσιους υπαλλήλους, είναι βέβαιο ότι ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και στην Ελλάδα».

1 Μοιραία χιλιάδες θέσεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, 100.000 και πλέον εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου... κινδυνεύουν. Η διαχείριση του προσωπικού του ΟΣΕ εν όψει της ιδιωτικοποίησής του θα αποτελέσει «πιλότο» για το τι θα ακολουθήσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θα πρέπει να τονιστεί πως στο Μνημόνιο αναφέρεται ρητά πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις προσωπικού στο Δημόσιο (πέρα από τον κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις) το 2012 και το 2013, με στόχο την εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ στη διετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια μείωσης προσωπικού θα ξεκινήσει έναν χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από τις αρχές του 2011.

2 Ομως, θέμα τίθεται και για τους μόνιμους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου δημοσίου δικαίου σε περίπτωση που καταργηθούν οι οργανικές τους θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι σύντομα θα αποτελέσουν... παρελθόν. Εκτιμάται πως με την έλευση της τρόικας τη Δευτέρα θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για την κατάργηση εκατοντάδων οργανισμών του Δημοσίου. Στην κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα, με το σκεπτικό ότι παύουν να υφίστανται οι οργανικές θέσεις.

3 Με την απογραφή των υπαλλήλων στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα στοιχεία όλων των υπηρετούντων στο Δημόσιο και το ύψος των τακτικών αποδοχών και των επιδομάτων τους. Την ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα διαχειρίζεται η Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Με το που ετοιμαστεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει το 2011 στην καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου. Στο πλαίσιο εφαρμογής αυτού του νέου μισθολογίου αναμένεται να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι πολιτικοί υπάλληλοι των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.

Στο Μνημόνιο για το ενιαίο μισθολόγιο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός απλοποιημένου συστήματος αμοιβών που θα καλύπτει τους βασικούς μισθούς και τα επιδόματα. Το σύστημα θα αφορά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και θα αποτελεί μέρος της ευρύτερης μεταρρύθμισης του συστήματος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα σύστημα που η αμοιβή θα αντανακλά την παραγωγικότητα και τα καθήκοντα».

Οπως γίνεται αντιληπτό, πρόσθετες αμοιβές θα μπορούν να αυξάνονται ή να μειώνονται ύστερα από αξιολόγηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων. Θα πρέπει να αναφερθεί πως πολλά επιδόματα έχουν δοθεί σε υπαλλήλους ως επιβράβευση της παραγωγικότητάς τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το κίνητρο απόδοσης, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και το οποίο κυμαίνεται από 50 έως 150 ευρώ τον μήνα και τα επιδόματα ΔΙΒΕΕΤ, ΔΕΤΕ και ΔΕΧΕ, που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Πλέον θα μπορούν να μειωθούν με... άλλοθι τη μειωμένη παραγωγικότητα.

Μετά το καλοκαίρι
Κύμα μετατάξεων και λόγω «Καλλικράτη»

Με την απογραφή, κατά την οποία οι υπάλληλοι θα δηλώνουν αν επιθυμούν να μεταταχθούν, θα εξαχθούν συμπεράσματα για το ποιες υπηρεσίες έχουν υπεράριθμο προσωπικό και ποιες χρειάζονται ενίσχυση. Ετσι μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται κύμα μετατάξεων, είτε οικειοθελώς είτε με το... ζόρι. Αρχικά στους υπό μετάταξη υπαλλήλους από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό θα προτείνονται δύο ή τρεις θέσεις. Αν τις απορρίψουν, θα μεταταχθούν με υπουργική απόφαση διατηρώντας τις αποδοχές που λάμβαναν στην οργανική τους θέση. Στην κυβέρνηση πιστεύουν πως ελέω Καλλικράτη οι μετατάξεις θα αποτελέσουν μονόδρομο κυρίως στην περιφέρεια.

Απογραφή
«Ψαλίδι» στους κρυφούς μισθούς

Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η απογραφή θα φέρει στο φως χιλιάδες περιπτώσεις υπαλλήλών που λαμβάνουν αποδοχές υψηλότερες από αυτές που δικαιούνται βάσει των τυπικών τους προσόντων (π.χ. υπάλληλοι με απολυτήριο Λυκείου λαμβάνουν μισθό που αναλογεί σε απόφοιτο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης). Οπως λέει στέλεχος του υπουργείου, τουλάχιστον 3.000 παρόμοιες περιπτώσεις ανακαλύφθηκαν όταν κατά το παρελθόν πωλήθηκε κρατικών συμφερόντων τράπεζα.
Σάββατο 12 Ιουνίου 2010
Ο ηθοποιός συνελήφθη χθες αργά το βράδυ και πέρασε την διαδικασία του αυτοφώρου.

Το θάτρο "Δελφινάριο" στο οποίο εργάζεται ο δημοφιλής ηθοποιός αλλά και η σύζυγός τους Έλενα Τζαβαλιά σφραγίστηκε για αυθαιρεσίες. H περιφέρεια Αττικής είχε σφραγίσει το θέατρο αλλά ο ίδιος συνέχιζε να κάνει πρόβες για την παράσταση που θα έκανε πρεμιέρα σήμερα. Έτσι, χθες κατά την διάρκεια των προβών συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά.


Ο Μάρκος Σεφερλής αντιμετώπιζε πολλά χρόνια προβλήματα με ανταγωνιστές του επιχειρηματίες που ήθελαν να κλείσει το θέατρο, σύμφωνα με τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέατρο που έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επιτυχημένες παραστάσεις τα τελευταία χρόνια, θέλει ο δήμος να το μετατρέψει σε κολυμβητήριο.


O ηθοποιός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εισαγγελία Πειραιά. Η Έλενα Τζαβαλιά επιβεβαίωσε την είδηση στο TL!fe δηλώνοντας: ''Ναι ισχύει. Αυτή τη στιγμή ο Μάρκος βρίσκεται στην Εισαγγελία Πειραιά. Δεν θέλω να πω περισσότερα'

newsit.gr


Αθωωτική απόφαση-σταθμός για τις ανταλλαγές αρχείων στο Διαδύκτιο


Οι ισπανικές αρχές προχώρησαν σε μία απόφαση, η οποία αποτελεί ισχυρό χτύπημα για όσους επιθυμούν την ποινικοποίηση της ελεύθερης ανταλλαγής αρχείων στο Διαδίκτυο, αφού αθώωσαν διαχειριστές ιστοσελίδας ανταλλαγής αρχείων (Ρ2Ρ-Peer to Peer), παραλληλίζοντας τη δραστηριότητά τους με την "πανάρχαια πρακτική" της ανταλλαγής βιβλίων.

Το 2005, η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα, υπεύθυνα για το φόρουμ ανταλλαγής αρχείων, cvcdgo.com, με την κατηγορία της καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων, μετά από κατηγορίες που εξαπέλυσαν η EGEDA (η οποία προασπίζει τα οπτικοακουστικά δικαιώματα) και η Columbia Tristar.

H ιστοσελίδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2004 και λάμβανε διαφημιστικά έσοδα μέχρι τη στιγμή που διεκόπη η λειτουργία της το 2005. Στο σύντομο διάτημα που λειτούργησε, πρόλαβε να σημειώσει 11.000.000 επισκέψεις.

Η "Επιχείρηση CVCD" της Υπηρεσίας Εγκλημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας έλαβε χώρα σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας, με τη Μάλαγα, τη Σεβίλλη και τη Μαδρίτη να βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές.

Το Δικαστήριο της πρωτεύουσας της Ισπανίας έκλεισε, τελεσίδικα, την υπόθεση αθωώνοντας τους τέσσερις κατηγορουμένους, ηλικίας 27-37 ετών, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει κάτι το παράνομο στη δραστηριότητά τους, διότι η ιστοσελίδα δεν παρενέβη στην πνευματική ιδιοκτησία των αρχείων και τα διαφημιστικά έσοδα που έλαβαν δεν αποτελούν έγκλημα.

Οι δικαστές Οκαρίθ, Γκουτιέρεθ και Καμπίγιο ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι "από τα αρχαία χρόνια υπήρχε δανεισμός κι πώληση βιβλίων. Διαφορά τώρα, αποτελεί το μέσο. Προηγουμένως ήταν το χαρτί, ενώ τώρα, στην ψηφιακή εποχή τα πάντα μπορούν να κυκλοφορήσουν με μεγάλη ταχύτητα στο Διαδίκτυο".

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Κάρλος Σάντσεθ Αλμέιδα έκανε λόγο για "σαφές μήνυμα των δικαστών προς την κυβέρνηση" και συγκεκριμένα προς τον υπουργό Πολιτισμού Γκονζάλεθ Σίνδε, τονίζοντας ότι "δε θα πρέπει να παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή¨. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και σίγουρα, σημαίνει πολλά για το ζήτημα της ελευθερίας στο Διαδίκτυο.
Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
Θραύση κάνει το "χάπι της επόμενης ημέρας". Μόνο το 32% χρησιμοποιεί σωστά το προφυλακτικό.

Το "χάπι της επόμενης ημέρας" το γνωρίζουν όλοι οι έφηβοι. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι τους κινδύνους που εγκυμονεί η συχνή χρήση του. Αν και πρέπει να λαμβάνεται με ειδική συνταγογράφηση, τα νεαρά κορίτσια το έχουν κάνει... καραμέλα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Σύμφωνα με μελέτη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας στη Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου των Αθηνών - που δημοσιεύει η εφημερίδα- το 8,2% των κοριτσιών έχει κάνει χρήση του συγκεκριμένου χαπιού, προκειμένου να αποφύγει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.





Σύμφωνα με τη μελέτη, οι έφηβοι που απο πολύ νωρίς -ακόμα κι απο τα 12- γνωρίζουν το σεξ, δεν παίρνουν σωστές προφυλάξεις: 9 στους 10 αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικό αλλά σχεδόν μόνο 1 στους 3 το χρησιμοποιεί σωστά, δηλαδή σε κάθε επαφή και καθ΄ όλη τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μεγάλος αριθμός εφήβων κοριτσιών αποφασίζει να θέσει τέλος σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Εκτιμάται ότι περίπου οι μισές από τις εφηβικές εγκυμοσύνες καταλήγουν σε άμβλωση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, ενω σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εμφανίζουν αυξητική τάση στην εφηβεία.


Πηγη:newsit.gr
Είναι νέα ξανθιά και από τη Βουλγαρία!
Λέγεται Bοhza και είναι η μπύρα που υπόσχεται ότι μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του γυναικείου στήθους, μέχρι και δυο νούμερα! Η ιδιαίτερη μπύρα, αρχικά δημιουργήθηκε... σαν προιόν για την καταπολέμηση προβλημάτων θηλασμού που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετά την γέννα. Στην πορεία, διαπιστώθηκε ότι ότι μεγαλώνει το γυναικείο στήθος!
Ο Kristian Gyoshev, εκπρόσωπος της εταιρείας, που κυκλοφορεί στην αγορά την συγκεκριμένη μπύρα, υποστηρίζει: “Δεν κάνουμε συγκεκριμένους ισχυρισμούς αλλά έχουμε εκατοντάδες μαρτυρίες από γυναίκες που λένε ότι το στήθος τους μεγάλωσε ένα ή δύο νούμερα.”!!!!!!!
Δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου αποφάσισαν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

Ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ-Θάνι και ο σεΐχης του Αμπού Ντάμπι Χαλιφά μπιν Σαΐντ αλ-Ναγιάν φέρνουν άρωμα χλιδής και Ανατολής στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους.

Στο Νησί των Ιπποτών είναι αγκυροβολημένη από την περασμένη Τετάρτη η υπερπολυτελής θαλαμηγός του σεΐχη του Κατάρ. Το σκάφος μήκους 133 μέτρων βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, προκαλώντας εντύπωση στους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες.





Πρόκειται για την πέμπτη σε μέγεθος θαλαμηγό στον κόσμο και έχει πλήρωμα 54 άτομα που φροντίζουν τον μεγιστάνα και την οικογένειά του.
Η θαλαμηγός Al Mirqab έχει δεκάδες σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι, αίθουσα συσκέψεων και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα θαλάσσιο παλάτι!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χαμάντ μπιν Χαλιφά αλ-Θάνι επισκέπτεται την Ρόδο καθώς πριν από λίγους μήνες βρέθηκε ινκόγκνιτο στο νησί και ζήτησε να δει κάποια ακίνητα. Ο ίδιος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να κάνει επενδύσεις παλαιότερα και στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτή τη φορά όμως, η απόβασή του 51χρονου σεΐχη στο νησί θα είναι καθαρά για λόγους ξεκούρασης και αναμένεται να φτάσει σήμερα με learjet και να συναντήσει την οικογένειά του που βρίσκεται με την θαλαμηγό στο νησί από το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην Ελλάδα όμως βρίσκεται από χθες και ο σεΐχης του Αμπού Ντάμπι ο οποίος μένει σε προεδρική σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου. Μαζί του είναι και κάποια από τα μέλη της οικογένειάς του. παρόλο που ο ίδιος φρουρείται ασφυκτικά και δεν θέλει να γίενται στόχος, χθες το βράδυ διασκέδασε σε γνωστό club της παραλιακής με Έλληνες φίλους του επιχειρηματίες.
Όργιο σπατάλης αποκαλύφθηκε στο υπουργείο και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο καθώς αφορά σε γραμμές υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων.

Ούτε λίγα, ούτε πολλά μέσα σε πέντε χρόνια από το 2004, όταν υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Καραμανλής, ως το 2009 σπαταλήθηκαν για τα κινητά των στελεχών του υπουργείου 3.840.000 ευρώ!
Το ποσό αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Το Βήμα” μεταφράζεται σε πάνω από 750.000 ευρώ το χρόνο ή 64.000 ευρώ το μήνα!
Τα στοιχεία κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Π. Γερουλάνο και δείχνουν ότι τα κινητά αυτά χρησιμοποιούνταν από υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και συνεργάτες τους στον ΕΟΤ ή την ΕΡΤ, που αφού δεν πλήρωναν από την τσέπη τους... έβαλαν όλους εμάς να πληρώσουμε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια
Η αποχή των βαθμολογητών , είναι πιθανό να καθυστερήσει την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των πανελληνίων που είχαν προσδιοριστεί να δημοσιοποιηθούν μέχρι τις 23 Ιουνίου, αλλά και την ανακοίνωση των βάσεων που κάθε χρόνο γίνεται το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ κάλεσε τους βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων να απέχουν ως διαμαρτυρία για τη μείωση κατά 63% της αμοιβής τους για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.

Τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας παραλύουν και να κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η διαδικασία των φετινών πανελλαδικών.

Σύμφωνα με την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, οι βαθμολογητές θα πληρωθούν εφέτος από 1 έως 2 ευρώ την ώρα και δυνατότητα βαθμολόγησης το ανώτερο 600 γραπτών, ενώ η αμοιβή για την ημερήσια επιτήρηση είναι 14 ευρώ, από 17 ευρώ, που ήταν το 2009. Εφέτος μάλιστα η βαθμολόγηση αποτελεί πιο δύσκολη υπόθεση, καθώς βαθμολογείται κάθε θέμα των εξετάσεων χωριστά.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, για αποζημιώσεις άνω των 400 ευρώ, τα ποσά θα καταβάλλονται σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Πάντως, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επιμένουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη και τη μείωση των αμοιβών, ως εκ τούτου, προτείνουν στους βαθμολογητές να σταματήσουν τη διόρθωση των γραπτών.

Η διαδικασία βαθμολόγησης έχει ήδη διακοπεί στα περισσότερα κέντρα της πρωτεύουσας. Την Πέμπτη (10/06) έκλεισαν τα μεγάλα βαθμολογικά κέντρα Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καμινίων, ενώ οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ εκτιμούσαν ότι είναι θέμα ημερών το «ντόμινο» να παρασύρει και τα κέντρα της περιφέρειας. Ήδη έχει κλείσει το βαθμολογικό κέντρο Χανίων.

Στα περισσότερα κέντρα είχε προχωρήσει περίπου το 70% της βαθμολόγησης των γραπτών, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να καθυστερεί και η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων των εφετινών εξετάσεων. Εφόσον τα βαθμολογικά κέντρα μείνουν κλειστά επί μία εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.

Την Παρασκευή (11/06) στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζεται έκτακτη σύσκεψη , ενώ η ΟΛΜΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας.

πηγη: cosmo.gr
Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010



Καμία σκέψη παραίτησης δεν περνάει από το μυαλό του επικεφαλής του ομίλου της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας BP, Τόνι Χέιγουορντ, παρά την κατακραυγή για τον θάνατο 11 ανθρώπων και τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, που προκάλεσε η έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Telegraph, ο Χέιγουορντ είπε: «Δεν μου έχει περάσει από το μυαλό (η παραίτηση). Σίγουρα πέρασε από το μυαλό άλλων, αλλά όχι από το δικό μου. Πιστεύω ότι η αντίδραση είναι κατανοητή από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι αυτού του μεγέθους. Είμαι και εγώ θυμωμένος και απογοητευμένος».

Πρόσθεσε δε ότι καταλαβαίνει την απογοήτευση και τον εκνευρισμό λόγω της έκτασης της καταστροφής, αλλά και του χρόνου που έχει περάσει και θα χρειαστεί ακόμα, για να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα, ενώ δεν ανησυχεί ότι μπορεί να διωχθεί ποινικά για την καταστροφή.

«Δεν ανησυχώ μήπως συλληφθώ. Η έρευνα θα συνεχιστεί και θα βγάλει τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει. Το μόνο πράγμα που με κάνει να χάνω τον ύπνο μου, είναι η διαρροή», διευκρίνισε.

Ο Χέιγουρντ προκάλεσε την έντονη απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όταν δήλωσε πως η ΒΡ θα καταβάλει μερίσματα στους μετόχους της, παρά το κόστος καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας, το οποίο ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ερώτηση για το εάν η ΒΡ θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα, μετά τη δήλωση του Ομπάμα, ο Χέιγουορντ απάντησε… παραπέμποντας στο ΔΣ της εταιρείας: «Το διοικητικό συμβούλιο θα τα λάβει όλα υπόψη του, όταν θα αποφασίσει για τα μερίσματα, σε έξι εβδομάδες».


zougla.gr

bukisa

google translator

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναγνώστες

ONLINE USER

FLAG COUNTER

free counters